IMG 20141201 113341 1CSŠiais mokslo metais specialiojo ugdymo skyriaus mokiniai dalyvauja projekte „Lietuvos paukščiai" . Projekto tikslas - supažindinti mokinius su Lietuvoje gyvenančiais paukščiais, jų gyvenimo būdu. Mokytojos ir auklėtojos ieško būdų, kaip sudominti mokinius, tariasi su mokyklos partneriais ir organizuoja įvairias edukacines išvykas.

Gruodžio 1 dieną grupelė lavinamųjų klasių mokinių kartu su auklėtoja ir mokytoja lankėsi Prienų Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centre. Mokinių jau pažįstama centro darbuotoja L. Šaltienė patrauklia forma supažindino mokinius su Lietuvoje žiemojančiais paukščiais. Vaikai sužinojo, kad žiemą paukščius galima pamatyti ne tik gyvenvietėse, bet ir neužšąlančiuose vandens telkiniuose bei išėjus pasivaikščioti į mišką. Įdomiai pateiktos skaidrės, sklandus pasakojimas neprailgo. Spalvotos paukščių nuotraukos keitė viena kitą, mokiniai vardino žinomų paukščių pavadinimus. Dar vėliau atidžiai klausėsi paukščių balsų.

Centro darbuotoja siūlė pasirinkti norimą paukštį ir iškart paklausyti jo čiulbesio. Pasiūlymas patiko, nes kiekvienas galėjo pasiūlyti savo mėgstamo paukščio pavadinimą. Sudomino žaidimas „Atspėk paukštį pagal čiulbesį". Visi aktyviai dalyvavo, noriai atsakinėjo į klausimus.

Susitikimo pabaigai L. Šaltienė demonstravo įvairių formų ir medžiagų lesyklėles. Iš paprastų medžiagų, netgi specialiai neišlaidaujant , galima pagaminti originalias ir praktiškas lesyklas. Tam tikslui tinka tinkleliai, plastikiniai buteliai, padėklai, kelios medžio lentelės ar netgi kokoso riešutas. Gaminamos specialios lesyklėlės su virbais. Ant jų maunami nesūdyti lašinių gabaliukai, kuriuos ypač mėgsta zylės ir žvirbliai. Visos lesyklėlės turi turėti stogelius, kad neprisnigtų į lesalą.

Užsiėmimas buvo labai informatyvus ir naudingas. Gerų emocijų užteks ilgam. Grįžę į mokyklą, mokiniai spalvino pasirinktus paukščių trafaretus ir pažadėjo namuose su tėveliais padaryti lesyklėles. Tai padės paukšteliams lengviau peržiemoti.