SAM 2011Gražų birželio penktosios rytą grupelė specialiojo ugdymo skyriaus mokinių- Edita, Artūras, Žilvinas, Lukas- lydimi mokytojų Romutės, Ramunės ir padėjėjos Daivos, išsirengė į pažintinę išvyką po Punią. Kartu vyko ir Luko mama Dalia. Kelionė ilgai netruko ir visi sugužėjome į Punios šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčią, kuri stovi Punios kaime, Punelės ir Nemuno santakoje. Klebonas Vytas Sabaliauskas papasakojo apie bažnyčios altorius. Sužinojome, kad bažnyčia įtraukta į šv. Jokūbo kelio piligrimų maršrutą. Manoma, kad pirmoji medinė bažnyčia Punioje pastatyta apie 1425 metus. Dabartinė mūrinė bažnyčia jau trečioji, nes 1688m. perstatyta senoji sudegė 1857m. per miestelio gaisrą. Balta Punios bažnyčia labai graži, neobarokinė, su dviem bokštais. Bažnyčios viduje yra trys navos, kurios atskirtos kolonomis. Tikrai verta ją pamatyti.

Noriai kopėme į vadinamąjį Margio kalną. Manoma, kad būtent ant šio piliakalnio kadaise stovėjo narsiojo Pilėnų kunigaikščio Margirio valdoma pilis, kurią kryžiuočiai sudegino. Nuo piliakalnio, į kurį laipteliais įkopti nesunku, atsiveria nuostabus vaizdas į Nemuno ir Punelės santaką. Senovėje žmonės gyvenimui rinkosi vaizdingas vietas. Pasižvalgę nuo viršūnės, priešpiečiavome gamtoje, nes tuomet valgis daug skanesnis. Po sočių priešpiečių nuvykome į Algimanto Žemaičio gėlininkystės ūkį. Mus pasitiko šeimininkė Vitalija, supažindino su ūkio istorija. Sužinojome, kad šiems darbštiems žmonėms prireikė net 23 metų, kol buvę laukai buvo apstatyti didžiuliais šiltnamiais, įdiegta moderni laistymo sistema ir pats ūkis žymiai praplėstas. Šiuo metu visai Lietuvai ir Latvijai gėles tiekiančioje įmonėje darbuojasi nuo 50 iki 60 darbuotojų, daugiausia moterys. Mokiniai smalsiai stebėjo darbuotojas, jų darbą ir taip nejučia susipažino su gėlininko profesija. Kiekvienas mokinys galėjo išsirinkti patinkantį ramunės krūmą, o mokytojos rinkosi herberų žiedus. Šios pažintinės išvykos metu daug pamatėme, sužinojome ir parsivežėme gerus įspūdžius.

SAM_1996.JPG SAM_1998.JPG SAM_1999.JPG SAM_2000.JPG SAM_2004.JPG SAM_2006.JPG SAM_2007.JPG SAM_2010.JPG SAM_2011.JPG SAM_2013.JPG