CAM00065Balandžio 8 d. specialiojo ugdymo skyriaus 5-10 specialiųjų klasių mokiniai, nešini virtais kiaušiniais ir lydimi auklėtojos D. Pyragienės bei mokytojų I. Kuzminskienės ir A.Varanauskienės, vyko į edukacinį-praktinį užsiėmimą Prienų krašto muziejuje. Čia muziejininkė I. Seselskienė supažindino vaikus su Velykų tradicijomis, išsamiai papasakojo apie kiaušinių dažymo būdus ir techniką bei parodė muziejuje turimus įvairia technika margintus kiaušinius. Mokiniai turėjo galimybę savo rankose palaikyti margintus vištų, putpelių ir net stručio kiaušinius. Stebino žinia, kad kai kurie kiaušiniai yra net 50-ties metų senumo.

Pasigrožėję margučių raštais, išsiaiškinę piešinių simboliką, mokiniai, padedami muziejininkių, ėmėsi patys vašku marginti savo atsineštą kiaušinį. Pirmieji drebančiomis ir neįgudusiomis rankomis nupiešti simboliai nebuvo sudėtingi, tačiau pamažu vaikai perprato šią marginimo techniką ir galėjo pasidžiaugti savo bei draugų išmargintais kiaušiniais.
Į mokyklą grįžome su naujais įgūdžiais ir žiniomis, o svarbiausia supratę, kad tik kantrybė, ramus darbas ir susikaupimas gali padaryti stebuklus ir sukurti grožį.

CAM00056.jpg CAM00060.jpg CAM00065.jpg CAM00066.jpg CAM00068.jpg