P4030043Specialiojo ugdymo skyriaus bendruomenė aktyviai dalyvavo respublikinėje akcijoje „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ". Ją pavadinome „DOVANOJU ŠYPSENĄ" . Kiekvienos savaitės dienos renginiai ir veikla buvo numatyta iš anksto. Dienos netgi turėjo savo pavadinimus: MANDAGUMO DIENA, BENDRAVIMO DIENA, ATSIPRAŠYMO DIENA, PAGALBOS DIENA, DRAUGYSTĖS DIENA.

Savaitės metu organizuota įvairi integruota veikla grupėse, padedanti lavinti mokinių toleranciją, gebėjimą ramiai spręsti konfliktines situacijas, nenaudojant fizinės jėgos ir psichologinio spaudimo kitų atžvilgiu.
Tad vaikai gamino koliažus „Gėrio sodas", mokėsi bendrauti vieni su kitais „Draugų bufete", kūrė kūrybinių darbų studijoje „Dovanoju šypseną", gamino draugystės apyrankes, žiūrėjo filmus „Tyčiotis negalima, draugauti", „Zoologijos sode", „Viena trumpa istorija", „7 patarimai, kad iš tavęs nesišaipytų".
Socialinė pedagogė vedė socialinių įgūdžių ugdymo grupinius užsiėmimus „Pasaulis, kuriame norėčiau gyventi", „Draugystės aštuonkojis", „Žodis žeidžia, žodis gydo". O trečiadienį specialiųjų klasių mokinius aplankė ir apie vaikų teises, pareigas ir atsakomybes kalbėjo policijos komisariato Prevencinio poskyrio vyresnioji specialistė Kristina Banioniene.
Diskusijų, valandėlių, didaktinių žaidimų, užsėmimų metu vaikai buvo skatinami draugiškai, mandagiai ir pagarbiai bendrauti, o nuostabus vaikystės pasaulis, atspindintis gražų, kilnų elgesį, draugystę, bičiulystę, atsispindėjo vaikų piešiniuose ir darbeliuose.

IMG_7311.JPG P4030043.JPG P4030045.JPG P4030046.JPG P4030049.JPG P4030051.JPG P4030053.JPG