Picture040Solidarumo bėgimas tai organizacijos ,,Gelbėkit vaikus“ inicijuotas projektas. Šio projekto tikslas buvo suburti priešmokyklinės grupės, pradinių klasių mokinius bendrai sportinei veiklai bei surinkti lėšų mokymosi priemonėms, kurių labai trūksta skurdžiai gyvenantiems, tačiau smalsiems bei žingeidiems Lietuvos ir Zambijos vaikams.
Solidarumo bėgimas buvo organizuojamas ir mūsų mokyklos stadione. Bėgimo metu dalyvavo 108 mokiniai, mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, pavaduotojos ugdymui Dalia Skučienė ir Rasa Alaburdienė, bei pradinių klasių mokytojos. Dieną prieš renginį, mokiniams buvo demonstruojamas filmukas apie tolimąją Zambiją, kad mokiniai galėtų praplėsti savo akiratį. Visi stengėsi kuo daugiau nubėgti Solidarumo kilometrų.

Po šventės visi dalyviai buvo apdovanoti diplomais. Kiekvienam mokinukui šis bėgimas paliko didžiulius įspūdžius, malonius jausmus, kai padarai išties prasmingą ir labai gerą darbą. Dėkojame priešmokyklinio ugdymo grupės, 1 – 4 klasių mokiniams bei jų tėveliams už paramą. Tikimės, kad mūsų visų ši kukli parama visus padarė kilnesnius, jautresnius, vieningesnius.

Picture028.jpg Picture040.jpg Picture045.jpg Picture053.jpg Picture054.jpg