016Sausio 27 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos priešmokyklinės grupės, 1–4 klasių mokiniai dalyvavo edukaciniame projekte “Nariuotakojai mokykloje”. Vaikai turėjo galimybę susipažinti su vienintele per Lietuvą keliaujančia Palangos zoologijos sodo nariuotakojų ekspozicija ir jos mažaisiais gyvūnėliais. Apie šiuos nariuotakojus papasakojo juos prižiūrintys specialistai. Kas yra nariuotakojai? Tai gyvūnai, kurių kūnas sudėtas iš narelių – segmentų. Nariuotakojais vadiname dvišalės simetrijos gyvūnus, kurių kūnas sudarytas iš segmentų ir aptrauktas chitininiu skeletu. Nariuotakojus dalijame į vėžiagyvius, voragyvius, daugiakojus ir vabzdžius. Nariuotakojai – kosmopolitai, paplitę visame pasaulyje, išskyrus Antarktidos ledynus.

Vaikai turėjo progos apžiūrėti vorus, vabalus, tarakonus ir šimtakojus, susipažinti su egzotinių gyvūnų elgsena. Daug įdomios informacijos išgirdome, sužinojome, kuo ypatingi šie nariuotakojai, kurie iš jų nuodingi, o kurie – valgomi. Visi drąsuoliai turėjo galimybę rankose palaikyti didįjį Madagaskaro tarakoną. Ypatingai priešmokyklinės grupės mokiniams patiko gyvalazdė „Zipis“.
Šio projekto tikslas – mokinius, tėvus, mokytojus supažindinti su nariuotakojais, parodyti, kad jie nėra tokie baisūs ir jų visai nereikia bijoti. Vaikai sužinojo, kad namuose laikomų gyvūnų yra visokių – ne tik kačiukų ir šuniukų.

015.jpg 016.jpg 018.jpg 028.jpg 032.jpg 040.jpg 042.jpg 043.jpg 047.jpg 051.jpg