pamoka 7klPrienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Vytautė Kurtovienė ir socialinė pedagogė Vaida Miknevičienė dalyvavo Ugdymo plėtotės centro įgyvendinamame projekte „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo ir perkvalifikavimo sistemos plėtra (II etapas)" ir vykdė trumpąją stažuotę. Pagrindinis stažuočių tikslas – suteikti galimybę mokytojams stažuotojams susipažinti su kitų mokyklų ir mokytojų, ekspertų, kurie rengia mokymo priemones, dalyvauja projektuose, gerąja patirtimi.

Vaida Miknevičienė balandžio 14 – 18 dienomis įgyvendino stažuotės programą „Klasės vadovo ir socialinio pedagogo efektyvaus bendradarbiavimo tobulinimas". Šios stažuotės tikslai: pasidalinti gerąja patirtimi, kaip konkrečiai gerinti socialinio pedagogo ir klasės vadovo bendradarbiavimą; pasidalinti gerąja patirtimi, kaip vertinti socialinio pedagoginio poveikio ugdytiniui veiksmingumą kiekvienam mokiniui individualiai. Vaida Miknevičienė sulaukė kolegės Dalios Valužytės iš Vilniaus. Stažuotės metu stažuotoja susipažino su mokykloje patvirtintomis efektyviai naudojamomis ir veikiančiomis tvarkomis bei jų įgyvendinimui sukurtomis dokumentų formomis: ,,Dėl poveikio priemonių taikymo netinkamai besielgiantiems mokiniams", ,,Specialiosios, pedagoginės, socialinės ir psichologinės pagalbos teikimo mokiniui tvarka", ,,Mokinių pamokų lankomumo ir mokyklos nelankymo prevencijos tvarkos aprašas". Supažindinant su šiomis tvarkomis vyko pokalbiai, buvo organizuojamos diskusijos su mokyklos pagalbos mokiniui specialistais, vaiko gerovės komisijos nariais, administracija, mokytojais. Stažuotoja taip pat susipažino su socialinio pedagogo darbo specifika dirbant su elgesio, lankomumo ir kitų problemų turinčiais mokiniais bei jaunimo klasių mokiniais, apsilankė šių mokinių mokymosi kabinetuose. Taip pat dalyvavo mokyklos vaiko gerovės komisijos posėdyje, kur galėjo ne tik stebėti, bet ir aktyviai dalyvauti veikloje bei teikti siūlymus.
Lietuvių kalbos Vytautė Kurtovienė rugsėjo 29 – spalio 3 dienomis įgyvendino stažuotės programą „Kūrybiškumo ugdymas Lietuvių kalbos pamokose". Stažuotės tikslas buvo pasidalinti gerąja patirtimi, kaip ugdyti mokinių kūrybiškumą lietuvių kalbos pamokose. Kolegės Ritos Kairienės sulaukė iš Kėdainių. Stažuotojai buvo pristatyta mokykla, jos veikla, kūrybinės erdvės. Ji susipažino su mokyklos administracija, mokytojais, pagalbos vaikui specialistais, mokiniais. Aptarė stažuotės tikslus, uždavinius, kiekvienos dienos darbus, išsakė savo norus ir lūkesčius. Stažuotoja dalyvavo kalbos ir doros mokytojų susirinkime, susipažino su įvairiais dokumentais, metodinėmis priemonėmis, vartė mokinių parengtas knygeles. Kartu su stažuotoja lankėmės specialiajame skyriuje, stebėjome mokytojos Ingos Kuzminskienės vedamą lietuvių kalbos pamoką „Gyvūno aprašymas". Kolegė stebėjo įavairias lietuvių kalbos pamokas: 7 klasei „Veikėjo charakteristika", „Istorinės temos kūrinių suvokimas", 10 klasei „Mokytojo portretas" (pamoka vyko mokyklos P. Garmaus muziejuje), integruotas pamokas: 7 klasei „Portertas dailėje ir literatūroje", 8 klasei „Liaudies dainų motyvai tautodailėje" (pamoka vyko Prienų krašto muziejuje) ir kt. Stažuotoja stebėjo 7 klasės valandėlę, mokytojai dienai skirtos meninės kompozicijos repeticiją. Dalyvavo Mokytojų dienai skirtuose renginiuose: mokinių vedamoje pamokoje, mokinių sukurto žemės meno, skirto mokytojams, pristatyme, Mokytojų dienos šventėje. Lankėmės Prienų karašto Just. Marcinkevičiaus bibliotekoje, kur bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė pristatė bendrus mokyklos ir bibliotekos renginius, stebėjo Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos mokinių parodą.
Mokyklos administracija su abiem stažuotojomis aptarė bendradarbiavimo galimybes.
Stažuotės metu praleistas laikas buvo prasmingas, naudingas ir turintis išliekamąją vertę. Stažuotės metu ne tik pasidalinome ir pasisėme patirties, bet ir susipažinome su labai maloniais ir šiltais žmonėmis, už tokią galimybė norėtume padėkoti Ugdymo plėtotės centrui.
Stažuotės programos rengrengėjos ir įgyvendintojos Vyatutė Kurtovienė ir Vaida Miknevičienė.

mokytoju diena 4.JPG mokytoju diena6.JPG mokytoj diena.JPG pamoka 7kl.JPG